Post Info TOPIC: Hoe kom ik toch van de alg af ???
Anonymous

Date:
Hoe kom ik toch van de alg af ???
Permalink   


Ik heb een mooie best wel grote tropische bak met een grote algen eter en 3 maanvissen (ook groot) een vuurstaart 2 vissen die gillen kunnen (vergeet die naam en noem ze zelf dus gillers) 1 kogelvis 3 neon tetra.s en een haaitje.
Ik heb er ook planten in en versiering (stukje boomstam en een bruggetje en een soort boompje waar steeds lucht doorheen borrelt) maar ik wordt niet goed van de alg. Wat kan ik doen om van de alg af te komen ??? Ik heb er al een middeltje tegen alg in gedaan (meerdere keren) maar het blijft terug komen en het is zo.n lelijk gezicht. Ik zou er zo graag echt eens vanaf komen.. Mijn achterwand is een soort kurk en dat zit ook steeds helemaal vol en is zo moeilijk schoon te krijgen, ook is mijn bak niet recht maar loopt het aan 2 kanten een stukje schuin en dat is ook wel lastig met schoonhouden. Ik hoop op goede tips ???

__________________
Big Willey

Date:
Permalink   

Een tip van iemand die hetzelfde probleem heeft gehad. Doe er een paar slakjes bij, gewoon die kleine slakjes die soms in (nieuw) aquariumgrind zitten. Ze houdens bijna alles alg-vrij en eten niet (veel) aan je planten. Ik heb uit verhalen gehoord dat appelslakken dezelfde werking hebben (wel alg, geen planten) maar die zijn wat groter. Wel leuk om ze bij te kunnen voeren met appelstukjes.

Een andere oplossing is garnalen. Zijn erge schoonmakers en erg leuk om te zien.

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Gezien de samenstelling en inrichting van je bak, denk ik dat je nog niet zo lang bezig bent als aquariaan. Bij een goede aquariumvereniging kun je veel leren over een evenwichtig ingerichte bak.†Een aquarium is een complex geheel waardoor overmatige alg groei meestal meerdere oorzaken heeft.†Het kan liggen aan de belichting, watertemperatuur, watersamenstelling en je plantenbestand. Ook de mate van voeren kan hierop van invloed zijn. Voor je bak is het niet goed om met chemicaliŽn te werken. Een natuurlijke algbestrijder is de algetende garnaal. Ook zijn er diverse algetende vissen, maar die knabbelen vaak ook graag aan je planten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende snel groeiende planten in je bak te hebben en voldoende belichting met de juiste kleursamenstelling. De standaard verlichting is meestal niet voldoende. Ook moet je zo'n twaalf uur per dag de de bak verlichtingen. Je kunt overwegen een CO2 installatie aan te schaffen. Dat is een investering, maar het resultaat zal er naar zijn. De meningen over het bestrijden van alg lopen uiteen. Dat †komt omdat elke bak uniek is. Ik adviseer je veel kennis op te doen en daaruit te destileren wat in jouw omstandigheden van belang is.

__________________
Gert-N'gein

Date:
Permalink   

Ik heb zelf de ervaring dat als er teveel vis in de bak zit, er teveel vervuiling optreed en er overmatig alggroei het gevolg is. Snelgroeiende planten nemen veel op uit het water en willen wel helpen. Ik heb zelf ook een hele poos last gehad van draadalg, als je dat gaat googlen blijkt dat het alleen voorkomt in aquaria in topconditie, en bedanktno†!!!† Ik heb toen de belichting met 1 uur per dag gereduceerd, en het probleem was zo goed als verholpen. tip : Koop goede verlichting, belicht ongeveer 11 uur per dag.

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

ik zou je borrol pomp een poos uit zetten en je licht de eerste 2 weken maar 2 uur aan zetten klinkt stom maar het helpt echt en daarna 2 weken 8 uur en daarna 10 uur en daar op houden maakt niet waarneer je hem aanzet en niet teveel voren en 1 x in de week verschonen

steven sucses.!!!!__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard